Jag erbjuder behandlingar för att hjälpa dig med ditt akuta ryggskott, ischias, ryggsmärta, akuta och kroniska ryggbesvär, nackspärr, svanskotbesvär, whiplash samt idrottsskador.
Vid mina behandlingar tittar jag på fem punkter för att kunna ställa rätt diagnos och anpassa behandlingen efter dig. Dessa är:

Hållning

Jag utgår från en fempunktslinje från örat ner till foten för att se på din hållning. Om du har tappat denna linje så kommer kroppens bindväv och nervsystem att förändras till de nya förutsättningarna och sjunka ihop. Ju mer du sjunker ihop, ju svårare får du att räta upp dig.

Nervsystemet

Nervsystemet är den viktigaste faktorn som styr din kropp genom hjärnan, ryggmärgen och alla nerver. Om du till exempel hamnar i ett känslomässigt tillstånd som du har svårt att hantera kommer hjärnan att skicka ut signaler i nervsystemet. Dessa signaler skickas bland annat till bindväven som då drar ihop sig och det skapar smärta.

Rörlighet

Din kropp får sin rörlighet via alla leder i skelettet. I vårt nutida samhälle sitter vi mycket av vår vakna tid vilket medför en minskad rörlighet i lederna. Det gör att bindväven blir stramare och leder till ytterligare nedsatt rörlighet.

Muskelstyrka

För att din kropp ska kunna röra sina leder används dina muskler. Om du har obalans i muskulaturen kommer kroppen att arbetat med ständiga spänningar. Går du för länge med denna obalans tvingas bindväven in i en ny förändring.

Anatomiska Grund Felställningen  (AGF)

AGF är ett effektivt synsätt att behandla din kropp på och kommer ursprungligen från kiropraktiken och bygger på DC Nemiroffs behandlingstekniker. När jag behandlar ryggen vill jag åstadkomma en god miljö för nervsystemet, andningen och kroppens övriga funktioner för att påskynda läkningsprocessen.

Behandling med Dropp‐teknik

Vid min behandling använder jag mig av justeringstekniken The Thompson Technique. Den skapades av DC Thompson och kallas i vardagligt tal för Dropp‐teknik. Dropp‐tekniken innebär att man använder sig av en speciell behandlingsbänk och dropp‐plattor. Jag använder marknadens bästa behandlingsbänkar från märket Zenith Thompson.